Hellespont Turizm

16 Ocak 2016 Cumartesi

BİR DESTANDIR ÇANAKKALE


Türk milleti için bir şehirden çok bir miras olan Çanakkale, kendiyle aynı adı taşıyan boğazı, her yıl yerli yabancı milyonlarca turistin ziyaret ettiği şehitliği, filmlere, kitaplara konu olmuş Truva’sı ve eşsiz doğasıyla Türkiye’nin en güzel ve en maneviyatı yüksek şehirlerinden biridir.

Birçok milletin ortak kaderinin yazıldığı topraklar…
Türkiye’de Edirne’den Kars’a, dünyada ise İngiltere’den Yeni Zelanda’ya kadar milyonlarca insanın ortak kaderinin yazıldığı Çanakkale, bugün tüm bu insanların torunları tarafından ziyaret ediliyor.

Binlerce yıl farklı toplumların egemenliği altında kalan Çanakkale, gerek mimarisinde gerek yaşam tarzında bu toplumların izlerini taşımaktadır. Son 40 yılda yapılan yatırımlarla geleneksel yapısından biraz olsun sıyrılıp modern bir çehreye bürünen Çanakkale’de geniş kaldırımlar, temiz caddeler, bakımlı binalar dikkat çeker. Şehre, her yıl 25 Nisan’sa düzenlenen Anzac Günü nedeniyle Avustralya ve Yeni Zelenda’dan binlerce turist gelmektedir. Çanakkale’ye bağlı olan Gökçeada ve Bozcaada da özellikle bahar ve yaz aylarında ziyaret ediliyor. Bunun dışında Çanakkale Şehitliği ve Truva en çok ziyaret edilen diğer yerler arasında.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder